Powrót
Aktualności

Zakończyliśmy IX Szkołę Ekonomiczną Instytutu Misesa

0
Instytut Misesa
Przeczytanie zajmie 2 min
IMG_6889.jpg

W ubiegłą niedzielę, 18 września, dobiegła końca IX Szkoła Ekonomiczna Instytutu Misesa. W jej trakcie 33 stypendystów miało okazję uczestniczyć w wykładach i seminariach dotyczących teorii i praktyki austriackiej szkoły ekonomii. Zwieńczeniem Szkoły był dobrowolny egzamin. Z możliwości podejścia do niego skorzystała jednak zdecydowana większość uczestników.

Wśród wykładowców nie zabrakło najbardziej znanych polskich przedstawicieli ASE. Byli to m.in. dr hab. Mateusz Machaj prof. UWr., dr Jakub Bożydar Wiśniewski czy dr Mateusz Benedyk. Swoją obecnością uczestników Szkoły zaszczycił również rektor Uniwersytetu w Białymstoku prof. Robert Ciborowski.

Wydarzenie odbyło się w podwarszawskiej miejscowości Falenty. Była to doskonała okazja do skorzystania nie tylko z merytorycznych aspektów Szkoły, ale również malowniczej przyrody Mazowsza.

Organizacja tego projektu nie byłaby jednak możliwa, gdyby nie zaangażowanie naszych Darczyńców. Dzięki ich wsparciu uczestnicy Szkoły mogli wziąć w niej udział całkowicie bezpłatnie. Szczególnie dziękujemy Mecenasom tego projektu, którymi są: Bogusław Marzec, Marek Górecki, Krystian Sycz, Stanisław Gruszka, Radosław Paklikowski, Tomasz Malinowski, Iwo Orzełek, Paweł Młynarek i Mateusz Czyżniewski.

Wszystkim Darczyńcom, Mówcom, a także Uczestnikom Szkoły z całego serca dziękujemy. Mamy nadzieję ponownie spotkać się z nimi już niedługo, w październiku, przy okazji kolejnego Zjazdu Austriackiego, na którego wszystkich Państwa zapraszamy!

[caption id="attachment_55008" align="aligncenter" width="1000"] Podium egzaminu IX Szkoły Ekonomicznej. Od lewej: Jakub Konończuk (II miejsce), Mateusz Czyżniewski (I miejsce) i Michał Gutowski (III miejsce).[/caption]

Kategorie
Aktualności

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz samodzielnie określić warunki przechowywania lub dostępu plików cookie w Twojej przeglądarce.